Cześć wszystkim.
Jak dobrze, że jest to forum, przeczytałem wszystkie wątki - sporo się dowiedziałem. Dzięki!
Mam pewne wątpliwości co do leczenia. Zakwalifikowałem się do leczenia (spełniam 2 punkty, próby wątrobowe i wiremia 3200). Idę na wizytę w poniedziałek, poznam szczegóły, jaki to będzie lek itp. Prawdopodobnie tenofovir lub entacavir. No i tutaj pytanie do Was, chcemy starać się o dziecko, czy w przypadku leczenia, jest to możliwe? Czy wg. Waszej wiedzy te leki mają jakikolwiek wpływ na plemniki/płodność/rozwój dziecka? Oczywiście zapytam o to lekarza, jednak muszę też na własną rekę sprawdzić jak jest, nie chce ryzykować. Zawsze wchodzi w grę odroczenie leczenia... niestety mam stłuszczoną wątrobe, natomiast jeśli chodzi o włóknienie to 6,2, więc tutaj nie ma chyba tragedii, ale rozumiem że czym dłużej będę czekał tym będzie gorzej dla mnie i mojego zdrowia. Dodatkowo bardzo bolą mnie stawy, kolana, kostki, nadgarstki. Czas zrobić z tym porządek. Staram się nie załamywać, bo jest o co walczyć, o siebie i o rodzine, dlatego fajnie że jest to forum. Człowiek nie jest sam. Wszystkim życzę zdrowia. Pozdrawiam